Ενα ιστολόγιο εξερεύνησης στο χώρο της εναλλακτικής θεραπευτικής


Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Πρόσκληση για μια πιο πνευματική Πρωτομαγιά


Η Πρωτομαγιά είναι μια γιορτή λουλουδιών. 

Αυτή την Πρωτομαγιά, σας προσκαλούμε σε ένα σεμινάριο μύησης στην Ανθοθεραπεία. Ενα σεμινάριο-σπόρος, όπου θα δοθούν (εν σπέρματι) τα βασικά εργαλεία που χρειάζεται ένας ανθοθεραπευτής προκειμένου να ξεκινήσει, αρχικά, την εργασία με τα άνθη.



Η ανθοθεραπεία είναι μια ήπια, μη επεμβατική μέθοδος θεραπείας, που χρησιμοποιεί πεμπτουσίες ανθέων για την εξισορρόπηση των συναισθηματικών εντάσεων που εξασθενούν τόσο εμάς όσο και το περιβάλλον μας. Δέστε και εδώ.

Ανακαλύφθηκε από τον Δρ. Εντουαρντ Μπαχ στη δεκαετία του 1930, και έκτοτε χρησιμοποιείται από εκατομμύρια θεραπευτές και απλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο. Είναι απόλυτα ασφαλής για βρέφη, εγκύους και υπερήλικες, καθώς δεν αντιδοτεί κανένα φαρμακευτικό σκεύασμα της κλασικής ή της ομοιοπαθητικής ιατρικής.

Στο σεμινάριο θα δοθούν οι αρχές και η φιλοσοφία της ανθοθεραπείας, θα γίνει μία μικρή παρουσίαση των πρώτων 38 ανθοϊαμάτων που ανακάλυψε ο Δρ. Ε. Μπαχ και θα δοθούν σχετικές σημειώσεις. Θα μιλήσουμε επίσης και για άλλες συλλογές ανθοϊαμάτων, που προσιδιάζουν στον γεωγραφικό χώρο της  Ελλάδας.

Θα μιλήσουμε για τα 4 στοιχεία και την αλχημεία του νερού (θα γίνει μνεία των νέων ανακαλύψεων σχετικά με το νερό του Δρ. Μασάρου Εμότο), η οποία σχετίζεται άμεσα με την λειτουργία των ανθοϊαμάτων, και αποτελεί πολύτιμη αφετηρία γνώσης για τον θεραπευτή/θεραπεύτρια.

Το σημαντικότερο μέρος του σεμιναρίου θα διεξαχθεί έξω, όπου θα διδαχθούμε την ιδιαίτερη εκείνη προσέγγιση στα άνθη, μέσα στο ίδιο τους το φυσικό περιβάλλον, με στόχο να μάθουμε να αισθανόμαστε τη λεπτή δόνηση των ανθέων και παρασκευάζουμε τα δικά μας ανθοϊάματα. Θα ξεκινήσουμε να περπατάμε τα μονοπάτια του Δρ. Μπαχ, κοιτώντας τη Φύση με τα μάτια της καρδιάς, και ακούγοντας τη φωνή της. Θα διδαχθούν ειδικές ασκήσεις παρατήρησης, τόσο της φύσης όσο και του εαυτού μας, ώστε ο μέλλων θεραπευτής ή θεραπεύτρια να έχει τα βασικά εργαλεία για την περαιτέρω εργασία του.


Κόστος Σεμιναρίου: 120 Ευρώ που περιλαμβάνει πλήρη διατροφή και διαμονή και μάθημα. 
Σε περίπτωση που μπορείτε να έρθετε από την Πρωτομαγιά το επιπλέον κόστος διαμονής, διατροφής και μαθήματος ανέρχεται στα 30 ευρώ . 

Η Διαμονή θα πραγματοποιηθεί στο Πανδοχείο της Re-Green ένα Παραδοσιακό Πέτρινο Κτίριο 250 ετών (2 διανυκτερεύσεις)

Τοποθεσία: Στο Οικοπολιτιστικό κέντρο Re-Green, το οποίο βρίσκεται στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους χωριό Σελιάνα, 160 χλμ από Αθήνα στη Βόρεια Πελοπόννησο
Πλησιέστερος Σιδηροδρομικός Σταθμός: Προαστιακός Κιάτου με ανταπόκριση λεωφορείου μέχρι την Ακράτα. (Δυνατότητα μεταφοράς στο χώρο μας από Ακράτα κατόπιν συνεννόησης)

Οι συμμετέχοντες χρειάζονται να φέρουν μαζί τους 2-3 σκούρα μπουκαλάκια των 30 ή 50ml, καπέλο, παπούτσια για περπάτημα στη φύση, κάτι σαν μικρό μαξιλαράκι/χαλάκι για να καθόμαστε κάτω, μπλοκάκι και μολύβι (για σημειώσεις που θα κάνουμε στη φύση), και προαιρετικά ένα μικρό μπλοκ ζωγραφικής και μπογιές της αρεσκείας τους.



Πληροφορίες – Κρατήσεις
info@re-green.gr
Φλέρυ @ +306948407233