Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Προστατεύοντας τα Ιερά

Σήμερα στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής διεξάγεται ένας ιερός αγώνας.


 Επιφανειακά, είναι η διαμαρτυρία των Ινδιάνων για να αποτραπεί η κατασκευή ενός τεράστιου αγωγού πετρελαίου. Χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στην περιοχή του Standing Rock για να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχθούν με τους αυτόχθονες, και ενώ η αστυνομία συλλαμβάνει, κακοποιεί και φυλακίζει επίσης κατά συρροήν, μαθαίνουμε οτι άγνωστοι δωρητές καταθέτουν τεράστια ποσά για την αποφυλάκιση των διαδηλωτών... Στον αιώνα της πληροφορίας, μαθαίνουμε πολλά - που εύκολα ξεχνάμε, ή μας δημιουργούν σύγχυση. Παρακάτω παραθέτω το κείμενο ενός Ινδιάνου αρχηγού, ο οποίος εξηγεί ξεκάθαρα το γιατί αγωνίζεται ο λαός του.

"Εγώ, ο Αρχηγός Αρβολ Λούκινγκ Χόρς των Εθνών Λακότα, Ντακότα, και Νακότα, σας ζητώ να κατανοήσετε την οπτική των Ιθαγενών Λαών για αυτό που συνέβη στην Αμερική, που εμείς ονομάζουμε «Νησί της Χελώνας». Με τα λόγια μου επιζητώ να ενώσω την παγκόσμια κοινότητα μέσα από το μήνυμα των ιερών μας τελετουργιών: να ενωθούμε πνευματικά, ο καθένας μας με τους δικούς του τρόπους πίστης στον Δημιουργό.
Για τους καιρούς που ζούμε σήμερα έχουμε προειδοποιηθεί μέσα από αρχαίες προφητείες, αλλά μας έχει επίσης δοθεί και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για την λύση που θα αντιστρέψει αυτή την τρομερή εποχή.
Για να κατανοήσουμε το βάθος του μηνύματος αυτού πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σημασία των Ιερών Τόπων και να συνειδητοποιήσουμε το πόσο αλληλένδετα είναι όσα συμβαίνουν σήμερα, συλλογιζόμενοι τις συνεχείς σφαγές που γίνονται σε άλλους τόπους και στην δική μας Αμερικάνικη Ηπειρο.
Ξεκίνησα να μαθαίνω για αυτά τα σημαντικά θέματα από την ηλικία των 12 ετών, όταν έλαβα το Δέμα της Πίπας του Λευκού Νεαρού Ιερού Βοδιού και τις διδασκαλίες του. Οι λαοί μας αγωνίστηκαν για να διατηρήσουν τους Ιερούς Τόπους από την αρχή του χρόνου. Αυτοί οι χώροι παραβιάζονται, βεβηλώνονται, εδώ και αιώνες, και αυτό μας έχει φέρει στη δεινή θέση που βρισκόμαστε σήμερα παγκοσμίως.
Κοιτάξτε γύρω σας. Η Μητέρα μας η Γη είναι βαριά άρρωστη από τις βεβηλώσεις αυτές, και βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής της δυνατότητας υγιούς επιβίωσης για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά των παιδιών μας.
Οι πρόγονοί μας προσπάθησαν να προστατέψουν τον Ιερό μας Τόπο που ονομάζεται Ιεροί Μαύροι Λόφοι (Sacred Black Hills), «Η Καρδιά του Παντός», στη Νότια Ντακότα από συνεχείς παραβιάσεις και βεβηλώσεις. Οι πρόγονοί μας δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν δορυφορική εικόνα αυτής της τοποθεσίας, αλλά σήμερα που οι εικόνες αυτές είναι διαθέσιμες, βλέπουμε ότι έχει σχήμα καρδιάς, και όταν το βλέπουμε σε γρήγορη κίνηση, μοιάζει με καρδιά που πάλλεται.
Η φυλή Ντινέ προστάτευε το Μεγάλο Βουνό, το οποίο ονόμαζαν  Ηπαρ της Γης, και εμείς υποφέρουμε (και θα υποφέρουμε ακόμα περισσότερο) από την εξόρυξη λιγνίτη που γίνεται εκεί, και από τα δηλητήρια που χρησιμοποιούνται στις διαδικασίες αυτές.
Οι Αβορίγινες μας έχουν προειδοποιήσει για τις επιμολυντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους Κοραλλιογενείς Υφάλους, τους οποίους θεωρούν ως εξαγνιστές του αίματος της Μητέρας Γης.
Οι ιθαγενείς λαοί των τροπικών δασών λένε ότι τα τροπικά δάση, τα «δάση της βροχής» είναι οι πνεύμονες του πλανήτη και χρειάζονται προστασία.
Το Εθνος των Γκουιτσ’ιν στην Αλάσκα αντιμετώπισε πετρελαϊκές γεωτρήσεις στην παράκτια πεδιάδα του Αρκτικού Εθνικού Πάρκου & Καταφυγίου Αγριας Ζωής, που τους είναι γνωστό ως «Η αρχή της ζωής».
Η παράκτια πεδιάδα είναι η γενέτειρα πολλών μορφών ζωής των εθνών των ζώων. Ο θάνατος αυτών των εθνών των ζώων θα καταστρέψει τα έθνη των ιθαγενών της περιοχής  αυτής.
Καθώς όλες αυτές οι καταστροφικές εξελίξεις συνεχίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο, θα γίνουμε μάρτυρες της εξαφάνισης πολλών ακόμα εθνών ζώων, φυτών, και ανθρώπων, εξαιτίας της κατάχρησης εξουσίας από τον άνθρωπο, και της έλλειψης κατανόησης της «ισορροπίας της ζωής».
Οι Ιθαγενείς λαοί προειδοποιούν ότι αυτές οι καταστροφικές εξελίξεις θα δημιουργήσουν παγκόσμιο χάος. Υπάρχουν πολλές πολλές ακόμα ιθαγενείς διδασκαλίες και γνώση σχετικά με τους Ιερούς Τόπους της Μητέρας Γης, τα ενεργειακά της κέντρα, και την σύνδεσή μας με το πνεύμα μας, που σίγουρα θα επηρεάσουν τις μελλοντικές μας γενιές.
Χρειάζεται μία γρήγορη μετάβαση προς άλλες μορφές ενέργειας που να είναι ασφαλείς για όλα τα έθνη επάνω στη Μητέρα Γη. Πρέπει να κατανοήσουμε τον τύπο του νου που συνεχίζει να καταστρέφει το πνεύμα ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας. Εάν δεν το κάνουμε αυτό, οι δυνάμεις της καταστροφής θα μας κατατροπώσουν.Οι Πρόγονοί μας είχαν προφητέψει ότι μία μέρα το νερό θα είναι αγαθό προς πώληση. Τα παλιά χρόνια αυτό ήταν δύσκολο να το πιστέψουμε, γιατί το νερό ήταν τόσο άφθονο, τόσο αγνό, τόσο γεμάτο ενέργεια, θρεπτική δύναμη, και πνεύμα. Σήμερα πρέπει να αγοράσουμε εμφιαλωμένο το καθαρό νερό, χωρίς τα θρεπτικά του μέταλλα, ένα άδειο υγρό. Κάποια μέρα το νερό θα γίνει σαν το χρυσό, πολύ ακριβό για να μπορούμε να το αγοράσουμε. Δεν θα απολαμβάνουν όλοι το δικαίωμα να πίνουν ασφαλές νερό.
Αποτυγχάνουμε να τιμήσουμε και να εκτιμήσουμε τους Ιερούς μας Τόπους. Αρπάζουμε με βία τα μέταλλα και τα δώρα που βρίσκονται κάτω απ’ αυτά, σαν η Μητέρα Γη να ήταν απλά ένας πόρος αντί για την ίδια την Πηγή της Ζωής.
Το να επιτιθέμεθα στα έθνη και να χρησιμοποιούμε περισσότερους πόρους για να επιφέρουμε καταστροφή στο όνομα της ειρήνης, δεν είναι λύση! Πρέπει να κατανοήσουμε το πώς όλες αυτές οι αποφάσεις επηρεάζουν το παγκόσμιο έθνος – δεν έχουμε ανοσία στις επιπτώσεις τους! Το να επιτρέπουμε διαρκή μόλυνση της τροφής και της γης μας επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε.
Μία «ασθένεια του νου» προσβάλλει τους ηγέτες του κόσμου και πολλά μέλη της παγκόσμιας κοινότητας, και πιστεύουν ότι η λύση αντίποινων και καταστροφής των λαών θα φέρει την ειρήνη.
Στις προφητείες μας λέγεται ότι σήμερα βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι. Είτε να ενωθούμε πνευματικά ως παγκόσμιο έθνος, είτε να αντιμετωπίσουμε το χάος, τις καταστροφές, τις ασθένειες, και τα δάκρυα των συγγενών μας.Είμαστε το μόνο είδος που καταστρέφει την πηγή της ζωής, δηλαδή τη Μητέρα Γη, στο όνομα της δύναμης, του ορυκτού πλούτου, και της ιδιοκτησίας της γης. Χρησιμοποιούμε μεθόδους πολέμου και χημικά που βλάπτουν ανεπανόρθωτα, καθώς η Μητέρα Γη κουράζεται και δεν μπορεί πλέον να αντέξει άλλες επιπτώσεις πολέμου. 
Σας ζητώ να συμπαραταχθείτε μαζί μου σ’ αυτή την προσπάθεια. Το όραμά μας είναι για τους λαούς όλων των ηπείρων, ανεξαρτήτως των πιστεύω τους σχετικά με τον Δημιουργό, να μαζευτούν στους Ιερούς τους Τόπους, και ενωμένοι να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν ο ένας με τον άλλον, και έτσι να συντελέσουν στην ενεργειακή αλλαγή που θα θεραπεύσει τη Μητέρα μας τη Γη. Ετσι θα επιτύχουμε την συμπαντική συνειδητότητα για την επίτευξη της Ειρήνης.
Κάθε μέρα που περνάει, παρακαλώ όλα τα έθνη να ξεκινήσουν μία παγκόσμια προσπάθεια, να θυμούνται να ευχαριστούν για την ιερή τροφή που μας δωρίζεται από τη Μητέρα μας τη Γη έτσι ώστε η θρεπτική θεραπευτική της ενέργεια να μπορέσει να θεραπεύσει το πνεύμα και το νου μας. 
Αυτή η νέα χιλιετία είτε θα φέρει την εποχή της αρμονίας είτε το τέλος της ζωής όπως  την ξέραμε. Οι πόλεμοι, οι λιμοί, και τα τοξικά απόβλητα υπήρξαν το σήμα κατατεθέν του μεγάλου μύθου της προόδου και της ανάπτυξης που κυριάρχησε στον προηγούμενο αιώνα.
Σε εμάς, ως φύλακες της καρδιάς της Μητέρας Γης, αναλογεί η ευθύνη να αντιστρέψουμε τις δυνάμεις της καταστροφής. Εσείς οι ίδιοι είστε αυτοί που θα πρέπει να αποφασίσετε.
Εσείς – και μόνο εσείς – μπορείτε να κάνετε αυτή την κρίσιμη επιλογή, να περπατήσετε με τιμή ή να ατιμάσετε τους συγγενείς σας. Στην απόφασή σας κρέμεται η μοίρα ολόκληρου του Κόσμου.
Ο καθένας από μας βρίσκεται εδώ και τώρα, τη χρονική αυτή στιγμή στον τόπο αυτό, για να αποφασίσει προσωπικά για το μέλλον της ανθρωπότητας.
Νομίζετε ότι ο Δημιουργός θα δημιουργούσε περιττούς ανθρώπους σε μία εποχή τέτοιου τρομερού κινδύνου;
Να γνωρίζετε ότι εσείς οι ίδιοι είστε σημαντικοί για τον κόσμο. Κατανοήστε τόσο την ευλογία όσο και το βάρος αυτής της αλήθειας. Εσείς οι ίδιοι είστε απολύτως (και απεγνωσμένα) αναγκαίοι για να σώσετε την ψυχή αυτού του κόσμου. Νομίζετε ότι σας έστειλαν εδώ για κάτι λιγότερο; Στον Ιερό Κύκλο της Ζωής δεν υπάρχει αρχή και τέλος.

Πηγή


..............................................................................................................
Ενα μήνυμα αλληλεγγύης προς τους Ινδιάνους από μία άλλη αυτόχθονη φυλή, της Ανατολικής Σιβηρίας:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου