Ενα ιστολόγιο εξερεύνησης στο χώρο της εναλλακτικής θεραπευτικής


Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Θεραπεία είναι...

Ξεκινώ αυτό το ιστολόγιο γιατί αρχίζω μία νέα ζωή, ως επαγγελματίας θεραπεύτρια  «εναλλακτικών» ή «συμπληρωματικών», όπως ονομάζονται,  μεθόδων.  
Είναι πολλά χρόνια τώρα που παράλληλα με  τις συμβατικές μου σπουδές και επαγγελματικές ενασχολήσεις εξερευνώ το χώρο της πνευματικότητας και της εναλλακτικής θεραπευτικής, και εκπαιδεύομαι. Μέσα στα 25 περίπου χρόνια της θητείας μου ως μαθήτρια στο χώρο αυτό, έχω περπατήσει αρκετά μονοπάτια, έχω βιώσει θαύματα και απογοητεύσεις, έχω λάβει διδασκαλίες και πρακτικές, έχω «παίξει» και έχω συνεργαστεί, έχω πειραματιστεί πολύ. Ενιωσα ότι έφτασε πλέον η ώρα να μοιραστώ την εμπειρία και τις αποκτηθείσες γνώσεις μου, που πλέον έχουν περάσει από τη διαδικασία της απόσταξης, στην πρακτική εφαρμογή της Θεραπευτικής Τέχνης.
Οι μέθοδοι στις οποίες έχω εκπαιδευτεί επιδρούν πρωτίστως στο ενεργειακό (ηλεκτρομαγνητικό) πεδίο του ανθρώπου, και δευτερευόντως στο φυσικό του σώμα. Βοηθούν στο να τροποποιηθούν οι συχνότητες στις οποίες δονείται το ηλεκτρομαγνητικό μας πεδίο (σκεφτείτε το λιγάκι σαν να βρίσκουμε τη σωστή συχνότητα του σταθμού που θέλουμε να ακούσουμε στο ραδιόφωνο!) έτσι ώστε να επέλθει ή/και να διατηρηθεί η καλή λειτουργία του οργανισμού. Ο άνθρωπος είναι ένα σύστημα σοφά κατασκευασμένο, προγραμματισμένο να μπορεί να αυτοθεραπεύεται, εφόσον διαθέτει την απαιτούμενη ενέργεια. Η ενέργεια που διαθέτουμε την κάθε στιγμή εξαρτάται από τον τρόπο ζωής μας, την διατροφή μας, την ποιότητα του ύπνου μας, τα συναισθήματα, και τις σκέψεις μας. Όλα αυτά τροποποιούν το ενεργειακό μας πεδίο, που ναι μεν στα κοινά μάτια είναι αόρατο, αλλά μας είναι αισθητό στο πόση ευεξία, γαλήνη, διαύγεια και χαρά αισθανόμαστε κάθε φορά. Οι ενεργειακές συμπληρωματικές θεραπείες σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη σχέση του ασθενούς με την κλασική ιατρική φροντίδα, αλλά λειτουργούν ενισχυτικά προς αυτήν.
Ονόμασα το ιστολόγιο «Συν-Θεραπεία»  για δύο λόγους:  στην πορεία της μαθητείας μου βγήκαν αρκετοί συνδυασμοί μεθόδων και τεχνικών. Επίσης, είναι  πεποίθησή μου ότι θεραπευτής και θεραπευόμενος συνεργάζονται για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου έχει δείξει ότι η θεραπεία δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου (ειδικού, θεραπευτή) που επιδρά (με την τεχνική του, ή το χάρισμά του) πάνω σε έναν άλλον (ασθενή, θεραπευόμενο).  Τόσο η σωματική όσο και η ψυχονοητική υγεία εξαρτώνται από τη στάση μας προς τη ζωή, προς τους συνανθρώπους μας, και ουσιαστικά προς τον εαυτό μας. Για μένα θεραπεία σημαίνει αποκατάσταση της ισορροπίας, της καλής σχέσης ανάμεσα στο σώμα, στην ψυχή, και στο πνεύμα μας. Σ' αυτό παίζει πρώτιστο ρόλο αφενός η ανακούφιση του πόνου, και αφετέρου η εμπειρία της χαλάρωσης, της χαράς, της εσωτερικής γαλήνης. 
Ο θεραπευτής, είτε ασκεί το θεραπευτικό άγγιγμα, είτε τοποθετεί κρυστάλλους, είτε κάνει συνεδρίες αύρα-σώμα, είτε συμβουλεύει για τη χρήση ανθοϊαμάτων, άλλοτε παίζει ρόλο καταλύτη άλλοτε ρόλο καθρέφτη για τον θεραπευόμενο. Εμπλέκεται στην όλη διαδικασία με ταπεινοφροσύνη και σεβασμό για την προσωπικότητα και το δρόμο ζωής του ανθρώπου που ήρθε για να βοηθηθεί, δίνοντάς του χώρο και χρόνο για χαλάρωση, ανακούφιση, και βαθύτερη, πιθανώς, συνειδητοποίηση των χαρισμάτων του και του θαύματος της ίδιας της ζωής.  Σύμφωνα με τη Μαρία Σαρλέ «Θεραπεία σημαίνει το δικό μου θεϊκό κομμάτι να ενώνεται με του άλλου και με το θεϊκό στοιχείο που υπάρχει στο Σύμπαν».

3 σχόλια:

 1. Καλοτάξιδο και το νέο μπλογκ και καλή επιτυχία στις παλιές-καινούριες δραστηριότητες!
  Να προσθέσω μόνο, πως αρκεί να βρεθεί κάποιος στο χώρο σου για να νοιώσει καλύτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. η Θεραπευτική Ενέργεια του Σύμπαντος ας στέκει στις συνεδρίες προς όφελος εκείνων που τη συνδρομή σου θα ζητήσουν γι' αποκατάσταση & ισορροπία. Αρμονία τελικά. Καλό Δρόμο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ευχαριστώ πολύ πολύ για τα ωραία και ενθαρρυντικά σας λόγια!
  αγάπη & φως!

  ΑπάντησηΔιαγραφή