Ενα ιστολόγιο εξερεύνησης στο χώρο της εναλλακτικής θεραπευτικής


Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Το Θεραπευτικό Αγγιγμα

Ο θεραπευτής γίνεται αγωγός της συμπαντικής ενέργειας, και με τα χέρια του δίνει την ενέργεια που λαμβάνει από το σύμπαν στον θεραπευόμενο. Ο θεραπευτής ζητά και λαμβάνει, και λαμβάνοντας, με τη σειρά του δίνει. Η ενέργεια είναι αγάπη και φως. Ο θεραπευτής γίνεται η γέφυρα μέσα από την οποία επικοινωνεί αμφίδρομα το σύμπαν με τον θεραπευόμενο.
Ο άνθρωπος, σαν σώμα και σαν ψυχή, είναι ένα σύστημα ρυθμισμένο έτσι ώστε να αυτοθεραπεύεται, να αποκαθιστά μόνο του την ισορροπία του. Αυτό που χρειάζεται είναι ενέργεια. Ο ενεργειακός θεραπευτής είναι ένα ανοιχτό κανάλι ενέργειας, συνδεδεμένος με την πηγή της συμπαντικής ενέργειας (που άλλοτε ονομάζεται «Θεός», άλλοτε «τσι», άλλοτε «πράνα», ανάλογα με τη θρησκεία, την παράδοση ή το δόγμα που ακολουθείται κάθε φορά), έτοιμος και διαθέσιμος να «μεταβιβάσει»  την ενέργεια αυτή σε οτιδήποτε ή οποιονδήποτε την έχει ανάγκη.
Στο «θεραπευτικό άγγιγμα» εντάσσονται  οι τεχνικές του Αγάτσου (αγάπη+shiatsu, μέθοδος της Μαρίας Σαρλέ), του Ρέικι, και των θεραπευτικών αγωγών στα ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου (τσάκρας) όπως διδάσκονται από τη «Σχολή της Μακράς Ζωής» (Dasira Narada).
To Αγάτσου είναι η τέχνη του αγγίγματος και ο συνδυασμός διαφόρων θεραπευτικών πρακτικών, όπως τα δίδαξε η Μαρία Σαρλέ (www.agatsou.gr) κάτω από την επίβλεψη της οποίας είχα την εξαιρετική τύχη να μαθητεύσω. Μία συνεδρία Αγάτσου συνδυάζει το ενεργειακό μασάζ με τον ήχο και ενίοτε τη χρήση κρυστάλλων, ανάλογα με τις ανάγκες του θεραπευόμενου.
Το Ρέικι είναι μία πανάρχαια μέθοδος μεταβίβασης ενέργειας. Δρα στο σώμα, στην ψυχή, και στο πνεύμα του ανθρώπου, και ενισχύει την αρμονία και την ισορροπία σε όλα τα επίπεδα. Είναι μία απλή και φυσική τεχνική που απευθύνεται σε όλα τα έμβια όντα, από μωρά έως γέροντες, φυτά, και ζώα. Η ενέργεια αυτή υπάρχει διάχυτη στο σύμπαν και ο δότης / θεραπευτής απλά γίνεται κανάλι μέσω του οποίου η ενέργεια αυτή περνά προκειμένου να ενισχύσει το Νόμο της Ζωής μέσα σε κάθε έμβιο ον. Χρειαζόμαστε την ενέργεια αυτή όχι μόνο για να επιζούμε, αλλά και για να ζούμε: υγιείς στο σώμα, χαρούμενοι ψυχικά, και διαυγείς στο νου. Μία συνεδρία Ρέικι διαρκεί γύρω στη μία ώρα και είναι ένα μοναδικό, κάθε φορά, βίωμα. Για το Ρέικι υπάρχει εκτενής πλέον βιβλιογραφία, στην οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορούσε να εμβαθύνει. Φυσικά θα ακολουθήσουν άρθρα και από δω.
Οι θεραπευτικές αγωγές σύμφωνα με τη διδασκαλία της «Σχολής Μακράς Ζωής» (Dasira Narada)  γίνονται με την επίθεση των χεριών επάνω στα ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου (τσάκρας) και διαρκούν 5 λεπτά, εκτός ειδικών εξαιρέσεων. Δίνονται συμπληρωματικά με τις υπόλοιπες θεραπείες, και αφεαυτές δεν έχουν χρηματικό κόστος.
Το «θεραπευτικό άγγιγμα» σε όλες του τις μορφές προσφέρει αγάπη, ανακούφιση, και χαλάρωση, χωρίς απολύτως καμία παρενέργεια. Δεν συνιστά ιατρική, ούτε υποκαθιστά την ιατρική θεραπεία. Είναι, όμως, η κάλυψη μίας βαθιάς ανθρώπινης ανάγκης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου