Ενα ιστολόγιο εξερεύνησης στο χώρο της εναλλακτικής θεραπευτικής


Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Για μια υγιεινή της ψυχής - μέρος β

Δέος, χαρά, χαρά της ζωής, ευεξία, ευγνωμοσύνη, αίσθηση ενότητας με τους άλλους ανθρώπους, γαλήνη, καθαρό μυαλό, δημιουργικότητα, αίσθηση σκοπού στη ζωή: αυτά είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα της υγείας. Αυτά είναι που αποκαθίστανται όταν ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με την Συμπαντική Ενέργεια. Αυτά είναι ο στόχος του θεραπευτή.

Ο θεραπευτής ξεκινά δίνοντας χώρο, άπλετο χώρο, στον θεραπευόμενο να ξεδιπλωθεί... Να ξεδιπλωθεί - να μπορέσει να ανασάνει, να δει τον εαυτό του εκ νέου τρόπον τινά, με άλλα μάτια, να αναγνωρίσει ποιός είναι. Η ζωή μας βάζει σ' ένα κυνήγι χρόνου και επιβίωσης, σ' έναν κυκεώνα εξωστρέφειας: οι σχέσεις και οι συνθήκες έξω από μας καθορίζουν τη ζωή μας, τις σκέψεις, τα συναισθήματά μας, τις αντιδράσεις μας. Μας βάζει να κινούμαστε στην επιφάνεια, και αυτό τις περισσότερες φορές μας αποπροσανατολίζει ως προς τις δικές μας, αληθινές ανάγκες: ως προς το τι είμαστε και τι θέλουμε από τη ζωή. Η ευτυχία είναι διαφορετικό πράγμα για τον καθένα.

Ο θεραπευτής επαναφέρει τον ασθενή στη σιωπή εκείνη που του παρέχει τις απαντήσεις - στη σιωπή εκείνη μέσα στην οποία γεννιούνται οι απαντήσεις. Ο στόχος του θεραπευτή δεν είναι μόνο να ανακουφίσει τον πόνο, αλλά να επαναφέρει αυτή την εσωτερικότητα, μαζί με τη βαθιά χαρά της ζωής και την αισιοδοξία. Η θεραπεία λαμβάνει χώρα σε πολλαπλά επίπεδα.

Ο θεραπευτής αφήνει χώρο για να ρεύσουν προς τον ασθενή τα ρεύματα της ζωής. Ανοίγει τα παράθυρα του νου και της ψυχής του ασθενούς για να μπει φρέσκος αέρας...



1 σχόλιο:

  1. Ενα αναζωογονητικό αεράκι φύσηξε στο μέτωπό μου διαβάζοντας την ανάρτησή οου, μια όαση μέσα στην έρημο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή