Ενα ιστολόγιο εξερεύνησης στο χώρο της εναλλακτικής θεραπευτικής


Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ρόλος του θεραπευτή στην πρόληψη της ασθένειας


Τα παλιά χρόνια, στην Ανατολή, λέει, οι άνθρωποι πλήρωναν τον γιατρό (θεραπευτή) τους όσο ήταν υγιείς, για να τους κρατά υγιείς - εάν και όταν αρρώσταιναν, ο γιατρός ήταν υποχρεωμένος να τους θεραπεύσει δωρεάν. Ο γιατρός (ενεργειακός/πνευματικός, αγιουρβεδικός, βελονιστής, ή χειροπράκτης) είχε ως στόχο και ευθύνη να κάνει τα δέοντα έτσι ώστε ο άνθρωπος να έχει και να διατηρεί την καλή του υγεία - η θεραπεία ήταν αναγκαίο κακό όταν είτε ο άνθρωπος είχε παραβεί τις συμβουλές του γιατρού είτε ο γιατρός δεν είχε κάνει τα δέοντα για να προλάβει την ασθένεια.

Πόσο διαφορετικό από τη νοοτροπία του δυτικού ανθρώπου! Σήμερα πάμε στο γιατρό όταν αρρωστήσουμε - ή, προκειμένου να κάνουμε εξετάσεις για να εξακριβώσουμε εάν είμαστε ή όχι άρρωστοι (και δεν το έχουμε ακόμα καταλάβει). Οι λεγόμενες "προληπτικές εξετάσεις" μας δείχνουν μια ήδη υπάρχουσα δυσαρμονία ή νόσο, και αυτό που προλαμβάνουν δεν είναι η ασθένεια αλλά μάλλον οι συνέπειες από αυτήν. Πέρα από τις όποιες υγειονομικές συμβουλές (του τύπου ατομική υγιεινή, στοιχειώδεις κανόνες διατροφής) η τρέχουσα ιατρική πρακτική δεν είναι σε θέση να προλάβει μία ασθένεια πριν εκδηλωθεί.


Υπάρχει ένα δεδομένο που λειτουργεί σαν αξίωμα στους ενεργειακούς (ή πνευματικούς) θεραπευτές, κι αυτό είναι οτι μία ασθένεια πριν εκδηλωθεί στο υλικό μας σώμα πρώτα εμφανίζεται στο ηλεκτρομαγνητικό μας πεδίο. Πολύ καιρό πριν νοσήσει το κύτταρο, το όργανο, ή το σύστημα, η διαταραχή ήδη υπάρχει στην "αύρα" μας (στο ενεργειακό, ή αστρικό μας σώμα).



Αυτό ακριβώς είναι το πεδίο στο οποίο εργάζεται ο ενεργειακός θεραπευτής - αυτό εξετάζει, με αυτό "συνομιλεί", αυτό αποκαθιστά. Είτε το βλέπει (ως χρώματα, σχήματα, κτλ) είτε το αισθάνεται (με τα χέρια ή με τη διαίσθησή του), η εκπαίδευση που έχει λάβει μαζί με την ικανότητά του ως θεραπευτή τον καθιστούν ικανό να αξιολογήσει την κατάσταση του ενεργειακού σώματος, και να πράξει τα δέοντα για την αποκατάσταση της όποιας διαταραχθείσας ισορροπίας, αρμονίας, ή υγείας. Οταν μία βλάβη αποκατασταθεί στο πεδίο αυτό εγκαίρως, ο άνθρωπος μπορεί να μην εμφανίσει ποτέ τα σωματικά συμπτώματα μίας ασθένειας. Ο ενεργειακός θεραπευτής ως ενεργειακός 'διαγνώστης' με έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην αληθινή πρόληψη της ασθένειας.


1 σχόλιο:

  1. Σήμερα, πλέον και η κλασσική επιστήμη χρησιμοποιεί ιδιαίτερα ευαίσθητα όργανα και "μετράει" το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο συγκεκριμένων οργάνων. Έτσι ευελπιστεί, ότι θα προλαμβάνει την ασθένεια στο ξεκίνημά της προς όφελος του ασθενούς.
    Επομένως, η εργασία στο ενεργειακό μέρος του ατόμου αποτελεί και επιστημονική αποδοχή, έστω αν ακόμα οι τεχνικές βρίσκονται στο στάδιο του πειραματισμού και βελτίωσης των σχετικών οργάνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή